برای آموزش طرز تهیه کیمچی یکی از ادویه های محبوب و معروف ایرانی؛ چند دقیقه برای همراهی ما کافی است.
در تمام دنیا از ترشی سبزیجات در آشپزی و در انواع غذاها مانند سالاد، ترشی، ماست و انواع سوپ استفاده می شود. با غذا اشتها را تحریک می کنند و هضم غذا را کار می کنند.
در ایران و بسیاری از کشورهای آسیایی انواع ترشی همراه با غذا مصرف می شود که یکی از این نوع ترشی ها ترشی سبک است.
تفاوت ترشی لیته با سایر انواع ترشی جدا از نوع مواد به کار رفته در آن در این است که هنگام تهیه ترشی لیته تمام مواد آن به خوبی له یا خرد شده است.
سرکه لایت با بسیاری از غذاها مانند لوبیا، برنج، نارگیل، ساندویچ و کوفته سرو می شود و اشتهای این غذاها را افزایش می دهد.
مواد لازم در دستور پخت ترشی
مواد تشکیل دهنده آچار ولی لایت و طرز تهیه آن در مکان های مختلف متفاوت است، اما مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آچار ولی لایت که معمولا در انواع مختلف آچار ولی لایت استفاده می شود به شرح زیر است:
بادمجان، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر، انواع فلفل، ادویه ترشی، هویج، خیار، سیر، سرکه، نمک، فلفل سبز و فلفل به رنگ های مختلف.
جعفری، پونه کوهی، ریحان، گشنیز، شوید، شوید، ترخون، مرزه و ترخون را می توان از گیاهان معطر مورد استفاده در ترکیب تارسی لایت نام برد.
همچنین ادویههایی که برای تهیه دمنوش استفاده میشود عموماً زیره، زیره سیاه، زردچوبه و پودر کاری است. البته سیاه دانه، نعناع خشک، زیره سیاه و گلپر از مواد ضروری هستند.
در تهیه انواع ترشی بنا به ذائقه از برخی از مواد ذکر شده استفاده نمی شود و یا انواع دیگری به مواد اضافه می شود و مقدار مواد کم و زیاد می شود.
طرز تهیه ترشی خانگی
مرحله اول: بادمجان ها را بشویید و در یک سبد قرار دهید تا آب آن گرفته شود. سپس آنها را با دستمال خشک کنید و کلاه بادمجان را از روی ساقه جدا کنید.
به یاد داشته باشید که بادمجان استفاده شده در دستور غذا باید گوشتی و بدون تخم مرغ باشد تا بیشتر شبیه کودک شما شود.
برای فروش عمده ترشی لیته به سایت seyfikar.com مراجعه نمایید.
مرحله دوم: کدوهای خشک را روی آتش تفت دهید، بگذارید خنک شوند و پوستشان را بگیرید.
برای کباب کردن بادمجان ها می توانید از شعله مستقیم گریل، فر یا اجاق گاز استفاده کنید.
مرحله سوم: حبه های سیر را به همراه بادمجان ها در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. برای این کار می توانید به جای مخلوط کن از چرخ گوشت استفاده کنید.
مرحله چهارم: هویج، گل کلم، فلفل سبز تند و فلفل های رنگ های مختلف را خرد کرده و به مخلوط بادمجان اضافه کنید.
مرحله پنجم: انواع سبزیجات معطر را بشویید و به مدت 30 دقیقه در یک کاسه آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس سبزی ها را از آب خارج کرده، خشک کرده، در غذاساز یا مخلوط کن خوب خرد کنید.
مرحله ششم: سبزی خرد شده را به مواد باقی مانده اضافه کنید و در آخر نمک و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
مرحله هفتم: مخلوط آماده شده را داخل شیشه بریزید، شیشه را با سرکه پر کنید، درب آن را ببندید و حدود یک هفته تا 10 روز در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.
فواید خوردن کدو تنبل
مصرف ترشی در پیشگیری از سرطان و درمان بیماری های قلبی عروقی، چاقی، یبوست و بیماری های گوارشی موثر است.
خوردن ترشی از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند. چربی خون را کاهش می دهد. سطح اسید معده را تنظیم می کند. در جذب آهن و پروتئین موثر است و به فرآیند گوارش کمک می کند.
البته ترشی ها را باید در حد اعتدال مصرف کرد و از آنجایی که ترشی ها خاصیت خنک کنندگی دارند باید در مصرف آن اعتدال داشته باشند.
انواع ترشیجات
اکنون که با تهیه ترشی در منزل آشنا شدید، خوب است انواع ترشی ها را نیز بشناسید.
در میان انواع ترشی، ترسیلیت یکی از رایج ترین و پرمصرف ترین ترشی ها است که انواع مختلفی دارد و در هر مکان با موادی خاص و روش های متفاوتی تهیه می شود.
از انواع پای ها می توان به پای گوجه فرنگی، دانه مخلوط، سرکه جنوبی تند، سرکه شمال و سرکه بندری اشاره کرد.
طرز تهیه ترشی
تفاوت اصلی ترشی لیته باندری با سایر لیته ها طعم بسیار تند آن است. بادمجان ها را به جای آسیاب کردن، در حین تهیه ترشی بندری روی حرارت ملایم در آب و سرکه می پزند.
در طول فرآیند مارینینگ، ابتدا آن را در یخچال قرار نمی دهید. در عوض پس از گذاشتن شیشه حاوی ماءالشعیر تلخ در دمای اتاق، آن را به یخچال منتقل می کنند.
ترشی شمالی (نازخاتون) و طرز تهیه آن
نوع دیگر ترشی لایت ترشی شمال لایت است که به ترشی نازخاتون نیز معروف است. ترشی شمال لایت نیاز به فرآیند طولانی ندارد و می توانید بلافاصله پس از سرد شدن ترشی نازخاتون آن را میل کنید.
ضمناً هنگام تهیه ترشی نازکتون به جای سرکه از آب و آب انار استفاده می شود و هنگام سرو با گردو تزیین می شود.
در میان مواد منتخب نازخاتون، جدا از مواد معمولی که برای تهیه لیته استفاده می شود، از گوجه فرنگی و پیاز خرد شده نیز استفاده می شود.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی سبک
مقدار نمک ترشی باید نسبتا زیاد باشد تا ترشی شما نچسبد.
یکی دیگر از دلایل کپک زدن ترشی این است که سرکه به جوش می آید.
برای تهیه تشریفات ترشی می توانید از سرکه انگور، سرکه سیب، سرکه خرما یا سرکه سفید استفاده کنید.
به جای کباب کردن بادمجان، می توانید آن را روی حرارت ملایم با مقداری سرکه، نمک و ادویه بپزید.
سرکه ای که برای تهیه ترشی استفاده می شود باید تمیز باشد. (بدون آب).
برای یخ زدن بادمجان های داغ، آنها را در کیسه فریزر قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود.
در تهیه انواع لیته از ادویه مخصوص ترشیجات استفاده نمی شود.
برای تهیه ترشی می توانید به جای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک استفاده کنید.